​Compania finlandeza Rovio anunta lansarea pe 8 noiembrie a unei noi versiuni a celebrului joc Angry Birds, una care va combina cunoscutele pasari furioase cu decoruri din seria Razboiul Stelelor. Jocul Angry Birds a fost descarcat de peste 650 milioane de ori in ultimii trei ani, iar estimarile arata ca valoarea companiei este undeva intre 6 si 9 miliarde dolari.

Angry Birds Star WarsFoto: Rovio

Compania spune ca lansarea mondiala este pe 8 noiembrie, iar jocul va combina distractivele personaje din Angry Birds clasic si Angry Birds Space cu personajele, povestile si decorurile din seria Star Wars. Jocul va fi disponibil pe mai multe platforme: iOS, Android, Amazon Kindle Fire, Mac, PC, Windows Phone si Windows 8.

Rovio spune ca este cea mai reusita versiune de Angry Birds lansata pana acum, iar actiunea se va desfasura intr-o "galaxie aflata foarte, foarte departe".

Compania va lansa si produse legate de noua serie, de la costume de Halloween, figurine si jucarii de plus. Comercializarea incepe in 28 octombrie, astfel incat compania va profita de sezonul sarbatorilor.

Jocul Angry Birds a fost descarcat de peste 650 milioane de ori in ultimii trei ani, iar estimarile arata ca valoarea companiei este undeva intre 6 si 9 miliarde dolari. In ultima decada din septembrie Rovio a lansat si un nou joc, Bad Piggies.