​Un director al Microsoft USA a declarat ca estimeaza ca in treui luni in magazinul online Windows vor fi 100.000 de aplicatii,. in timp ce pana in iulie anul viitor noul Windows 8 se va regasi pe 400 de milioane de terminale. Presa americana de profil a catalogat tintele prezentate de oficialul companiei ca fiind exagerate, dat fiind ca pe magazinul Windows sunt acum circa 3.000 de aplicatii. Si cifra de 400 de milioane de terminale este considerata nerealista.

Keith Lorizio, vicepresedinte pentru vanzari si marketing la Microsoft USA a declarat pentru Beet TV ca are asteptari extrem de mari de la noul Windows 8 care se lanseaza oficial pe 26 octombrie. El estimeaza ca baza de clienti este de un miliard si crede ca sistemul va ajunge pe 400 de milioane de terminale pana in iulie 2013.

Cifra include desktop-uri, smartphone-uri, laptop-uri si tablete, dar si device-uri la care se va face upgrade de Windows 7 catre Windows 8, insa presa americana de profil considera ca estimarea este mult exagerata, mai ales ca nu e clar inca ce impact va avea Windows 8 asupra pietei smartphone-urilor si a tabletelor unde Android si iOS au cote foarte bune, greu de atins.

Sistemul de operare Windows se gaseste pe mai bine de 90% dintre PC-uri, insa la smartphone-uri cota de piata este foarte mica: 4-5%.

Acelasi oficial declara ca la trei luni de la lansarea noului Windows magazinul Windows 8 Store va ajunge sa aiba 100.000 de aplicatii, lucru greu de atins totusi, daca se tine cont de faptul ca acum sunt circa 3.000.

Publicatia Computerworld, care catalogheaza estimarile oficialului ca fiind total nerealiste, a cerut de la Microsoft o pozitie oficiala legata de prognozele inaintate, iar raspunsul a fost cel asteptat: Microsoft nu face estimari publice legate de vanzarile noului Windows.