Producatorul privat de solutii de securitate Kaspersky Lab a anuntat miercuri stabilirea unui parteneriat cu Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume pentru cresterea nivelului de siguranta in reteaua sociala. Mai exact, in momentul in care utilizatorii Facebook impartasesc sau acceseaza un link trimis de prieteni, URL-ul va fi analizat instant si comparat cu baza de date cu pagini web daunatoare a Kaspersky Lab. Daca este vorba de un link daunator, utilizatorul va fi notificat imediat si va fi impedicat sa acceseze respectiva pagina web.

Logo-ul FacebookFoto: Reuters

In cadrul parteneriatului, Kaspersky Lab va furniza catre Facebook informatii de ultima ora cu privire la cele mai recente programe malware din lume, pentru a proteja utilizatorii retelei de socializare impotriva accesarii paginilor web periculoase.

  • "Este mult mai probabil ca o persoana sa acceseze link-urile trimise de prieteni, increderea fiind un instrument util pentru infractorii cibernetici. URL-urile daunatoare pot fi trimise automat catre contactele unei victime, fara ca aceasta sa isi dea seama, fapt ce face aceste link-uri sa para legitime. Insa acum, in momentul in care utilizatorii Facebook impartasesc sau acceseaza un link trimis de prieteni, URL-ul va fi analizat instant si comparat cu baza de date cu pagini web daunatoare a Kaspersky Lab. Daca link-ul se potriveste cu lista de URL-uri cunoscute ca fiind daunatoare a Facebook - care sunt furnizate echipei Facebook de catre specialistii Kaspersky Lab si de alte companii de securitate -, utilizatorul va fi notificat imediat si va fi impedicat sa acceseze respectiva pagina web", se arata in comunicatul producatorului de solutii anti-virus.

In cadrul Kaspersky Lab, peste 800 de experti anti-malware lucreaza non-stop pe intreg mapamondul pentru a combate infractiunile cibernetice, analizand peste 125.000 de amenintari zilnic, sustine compania.

La inceputul acestei luni, Facebook a anuntat ca a depasit pragul de un miliard de utilizatori care intra macar o data pe luna in retea. Pe plan mondial 600 de milioane de utilizatori intra pe reteaua sociala de pe telefonul mobil, iar in Romania sunt putin peste cinci milioane de utilizatori in total. Cei mai multi utilizatori sunt in SUA, Brazilia si India.

Citeste si: ILUSTRATIE Facebook - cateva cifre