Producatorul japonez ​Sony a anuntat vineri ca va reduce cu o cincime numarul angajatilor din sediul central si va inchide o fabrica de productie de telefoane mobile si obiective foto din Japonia, furnizand noi detalii ale unui plan de restructurare anuntat anterior si care vizeaza concedierea a 10.000 de angajati pana la sfarsitul lunii martie 2013, informeaza Reuters.

In afara de 1800 de angajati care lucrau intr-o fabrica de produse chimice pe care a vandut-o unei banci de stat, Sony va mai renunta la inca 2000 de angajati din sediul central si de la fabrica din Gifu din Japonia.

Sony mai urmeaza sa renunte la alti circa 2000 de angajati in Europa. Producatorul consolelor de jocuri PlayStation si al televizoarelor Bravia se asteapta ca implementarea reducerilor de locuri de munca pentru acest an fiscal, care se incheie pe 31 martie 2013 va duce la reduceri de costuri anuale in valoare de circa 30 miliarde yeni (378,6 milioane dolari), incepand de la sfarsitul lunii martie a anului viitor.