Google va prezenta pe 29 octombrie la un eveniment de presa in New Yoork primele doua terminale care vor rula cea mai noua versiune a sistemului de operare Android: 4.2. Este vorba de o versiune mai mare, cu ecran de 10 inch, a tabletei Google Nexus, dar si de smartphone-ul Nexus 4, scrie CNET.

Google a trimis invitatiile de presa pentru evenimentul din 29 octombrie care se va tine la New York, conferinta urmand a fi locul unde va fi prezentata cea mai noua tableta: Nexus 10 produsa de Samsung dar si cel mai nou telefon al Google: Nexus 4 produs de LG.

Google a lansat prima sa tableta in iulie, modelul Nexus 7 produs de Asus, insa acum va urma o varianta mai mare, una cu ecran de 10 inch produsa de Samsung. Zvonurile indica faptul ca rezolutia ecranului va fi peste cea a iPad: 2560X1600 pixeli.

La acest eveniment va fi adus si cel mai nou smartphone Google, modelul Nexus 4 urmand a fi produs de LG, dupa ce compania americana a colaborat cu HTC si Samsung la precedentele telefoane ale seriei Nexus.

Legat de specificatiile telefonului, informatiile aparute arata ca va avea procesor quad-core de la Qualcomm, ecran cu rezolutia de 1280X769, 16 GB stocare interna si camera de 8 MP.

Pe aceste terminale se a regasi cea mai noua versiune de Android, 4.2, care vine la patru luni de la prezentarea versiunii Jelly Bean (4.1) a carei cota de piata este inca foarte scazuta.