Actiunile Facebook au avut miercuri cel mai bun parcurs pe bursa, cotatiile urcand cu 20% ca urmare a rezultatelor financiare care indicau o crestere semnficativa a veniturilor obtinute in segmentul mobile. Actiunile au trecut de 23 dolari, insa sunt inca departe de valoarea de listare: 38 de dolari. Totusi, desi cea mai mare retea sociala a inregistrat pierderi de 59 milioane dolari in Q3, veniturile au urcat cu 32%, la peste 1,2 miliarde dolari.

In sedinta de miercuri actiunile au deschis cu 19.13 dolari, iar la sfarsit au ajuns la 23.23, dupa un maxim de 24.25 dolari. A fost cea mai mare crestere zilnica a valorii actiunilor, una de 20%, precedentul record de 8% fiind atins pe 12 septembrie.

Facebook s-a listat in mai, valoarea initiala a unei actiuni a fost de 38 dolari, insa evolutia a fost slaba, iar actiunile au ajuns sa scada si sub 18 dolari. Totusi, rezultatele financiare pentru perioada iulie-septembrie au dat sperante multora fiindca reteaua sociala a obtinut 14% din venituri - 157 milioane dolari - de pe terminalele mobile.

Facebook a fost criticata ca nu stie sa profite financiar de pe urma bazei uriase de useri care intra de pe smartphone si tableta, insa analistii spun ca cele mai noi rezultate financiare arata ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe.

Facebook are 1,01 miliarde de useri pe plan mondial, iar 600 de milioane dintre ei intra de pe terminale mobile.