Apple a inregistrat in anul fiscal incheiat in septembrie rezultate financiare record, profitul net depasind 41 miliarde dolari, iar cifra de afaceri, 156 miliarde dolari. In trimestrul trecut Apple a vandut 27 milioane de iPhone-uri si 14 milioane de iPad-uri, insa analistii din piata spun ca se simte criza economica si unii clienti care ar fi dorit sa-si ia produse Apple, nu au avut bani pentru ele.

Tim Cook, seful Apple, a caracterizat rezultatele financiare ca fiind fantastice, cifrele pentru trimestrul iulie - septembrie aratand un profit in crestere cu 24% si o cifra de afaceri care a avansat cu 27%. Per total, in anul fiscal octombrie 2011 - septembrie 2012 profitul net a urcat spre 41,7 miliarde dolari, fata de 25,9 miliarde dolari in anul fiscal precedent.

Vanzarile au urcat consistent, de la 108,2 miliarde dolari, la 156,5 miliarde dolari, valoare record in istoria companiei. Profitul a urcat cu 60%, iar cifra de afaceri cu 45%, astfel ca nu e de mirare ca Apple se arata incantata de bilant.

In trimestrul iulie - septembrie cifra de afaceri a fost de aproape 36 miliarde dolari, iar profitul net a trecut de opt miliarde. In acest interval s-au vandut 26,9 milioane de iPhone-uri, 14 milioane iPad-uri, 4,9 milioane de Mac-uri si 5,3 milioane de iPod-uri.

Chiar si cu aceste rezultate record, unii analisti din piata spun ca se asteptau la vanzari cam cu 10% mai mari in Q3, concluzia lor fiind ca si Apple e afectata de criza economica pentru ca o parte din cei care si-ar dori sa cumpere produsele companiei nu au suficienti bani sa faca asta.