Apple renunta la Scott Forstall, directorul de software al companiei
Scott Forstall lucreaza la Apple din 1997 si este "creierul" dezvoltarii sistemului de operare iOS. Era unul dintre cei mai influenti oameni din companie si se vorbea ca intr-o zi ar pute ajunge CEO al companiei.
Iata ca acum Apple a anuntat ca Forstall nu va mai ocupa functia de "Senior Vice President, iOS Software", insa va ramane pe postul de consultant pentru CEO-ul Tim Cook.
Chiar daca Apple nu a precizat acest lucru, debarcarea lui Forstall este strans legata de noua aplicatie Maps a Apple care a fost lansata recent cu iPhone 5 si a suparat multi clienti prin imperfectiunile si erorile sale. Presa scrie ca Forstall este gasit "tap ispasitor", iar New York Times citeaza surse care spun ca acesta nu a dorit sa semneze scrisoarea in care Apple isi cerea scuze utilizatorilor pentru problemele aplicatiei de harti. Publicatia mai noteaza ca Forstall ar fi considerat exagerate criticile aduse aplicatiei de harti si ca era in conflict cu alti manageri ai companiei.
Apple a mai renuntat la un alt director important: John Browett, seful diviziei de retail care a fost adus in companie acum cinci luni cand a primit si un bonus de bun-venit de 56 milioane dolari.
Renuntarea la seful de retail la atat de putin timp dupa aducerea lui este un semn al nemultumirilor fata de activitatea acestuia, iar schimbarile de la varful companiei sunt interpretate de presa ca fiind un semn clar prin care CEO-ul Tim Cook isi impune autoritatea.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
aplicatia maps nu ca a fost prost construita, intentia de a face inca un sistem de harti a fost idioata. CEO-ul ar trebuii sa-si dea demisia.
google lucreaza de ani buni la imbunatatirea googlemaps si astia vroiau sa o faca asa din scurt.
Apple a luat-o pe aratura, facem pariu ca in 5 ani o ia dupa Nokia?
succesul apple se bazeaza pe un singur lucru "snobismul" cumparatorilor care nu conteaza ca android il bate la fund pe iOS din toate pozitiile
sau ca hardware-ul de pe laptopuri si imac-uri il gasesti in sistemele hp sau dell de acum 2 ani
e chestie de monopol. cine stie, poate peste un an sau doi se cearta google cu apple si nu ii mai lasa pe cei cu iphone sa vada hartile google.
este munca redundanta, dar mai bine asa, decit sa te trezesti ca nu mai ai acces la un serviciu, doar pentru ca e singurul.
google maps a cam dat in cap la toti producatorii de navigatoare. eu acum, in loc sa imi iau nu stiu ce iGo, sau TomTom, sau alte astfel de device-uri, imi deschid Navigatorul de pe telefon, si ma duce unde trebuie. si mai primesc in plus si date despre situatia traficului, in timp real. toate astea, deocamdata pe gratis. dar poate in viitor nu va mai fi asa de gratis. si poate ca si pretul care va trebui platit va fi prea mare, dar nu voi mai avea alternativa, ca toti ceilalti s-au inchis deja.