Concursul prin care se va decide cum isi va schimba Google sigla de 1 decembrie a ajuns in faza semifinalelor, iar publicul poate vota pana in 27 noiembrie din lista de 30 de desene selectate pentru semifinale. Google a demarat acest concurs la care elevi cu varste intre 6 si 14 ani erau invitati sa trimita desene cu idei legate de doodle-ul cu care Google va sarbatori ziua de 1 decembrie, iar in total s-au inscris 10.000 de elevi. Premiul cel mare este de 15.000 lei.

Desenele alese la categoria clasele I-IVFoto: Google

Desenele alese pentru categoria clasele V-VIII

Desenele alese pentru categoria clasele V-VIII

Foto: Google

Concursul a ajuns asadar in faza publica de jurizare, iar cele mai multe din desenele alese au ca tema traditia si obiectele traditionale, de la vase pictate pana la capite de fan si de la covoare populare pana la costume nationale. Intr-o prima etapa, echipa Google Romania a selectat cele mai frumoase 250 de lucrari din cele inscrise in concurs iar juriul a ales apoi cele mai reprezentative 30. Pana pe 27 noiembrie, aceste lucrari vor fi supuse votului public, prin care se va alege desenul castigator care va fi publicat pe pagina de start a Google Romania pe 1 Decembrie.

Votul va putea fi exprimat pe pagina concursului la secțiunea Voteaza , iar publicul este invitat sa aleaga desenul preferat din ambele categorii: clasele I-IV și V-VIII. Nu se pot inregistra voturi multiple de pe același calculator.

Primele 10 lucrari, cate 5 din fiecare categorie de varsta, se califica in finala pentru marele premiu, castigand automat o tableta cu sistem de operare Android. Scolile in care invata primii cinci clasati dintre cei 10 finalisti vor primi o bursa in valoare de 20.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente IT.

Desenul care va primi cele mai multe voturi va fi postat pe pagina de start www.google.ro cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, iar micul artist va fi de asemenea rasplatit cu un premiu in valoare de 15.000 de lei.