​Cisco, cel mai mare producator mondial de infrastructura de retele de telecomunicatii, a decis sa cumpere cu 1,2 miliarde dolari firma Meraki, care ofera servicii de cloud computing, tehnologie care permite firmelor sa-si gestioneze infratructura IT prin intermediul internetului, scrie BBC. "Cloud computing-ul" este o noua tehnologie care permite stocarea de date (cum ar fi fisiere text, fotografii si fisiere video) si de software pe computere aflate la distanta pe care utilizatorii le acceseaza pe internet utilizand diverse terminale si pentru care Comisia Europeana a lansat chiar o strategie la nivel european in toamna acestui an.

Serviciile firmei Meraki sunt folosite in prezent de peste 10.000 de companii mici si mijlocii. Aceasta este a doua tranzactie anuntata de Cisco in ultimele zile. Saptamana trecuta, Cisco a anuntat ca a hotarat sa cumpere cu 125 de milioane de dolari firma Cloupia, specializata in servicii de management pentru centrele de date.

In luna septembrie din acest an, Comisia Europeana a anuntat lansarea unei strategii pentru valorificarea potentialului cloud computing-ului in Europa prin masuri care vizeaza crearea a 2,5 milioane de noi locuri de munca si o contributie anuala de 160 de miliarde euro la PIB-ul UE (aproximativ 1%) pana in 2020.