Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat ca vineri, 7 decembrie 2012, incepe tranzactionarea actiunilor Facebook Inc. pe sistemul alternativ de tranzactionare ATS al BVB, sectiunea Internationala, sub simbolul FB. Facebook devine astfel a 26-a companie straina disponibila la tranzactionare la BVB, pentru care SSIF Tradeville este market maker.

Logo-ul FacebookFoto: Reuters

Actiunile Facebook, ca si actiunile altor companii americane, vor fi disponibile la tranzactionare la BVB dupa urmatorul orar:

16:30 - 16:35 PreDeschidere

16:35 Deschidere

16:35 - 18:25 Tranzactionare continua

18:25 - 18:30 PreInchidere

18:30 Inchisa

Despre Facebook

Facebook Inc. detine si opereaza cea mai mare retea sociala din lume, lansata in februarie 2004, care le permite utilizatorilor sa fie conectati cu prietenii lor si sa impartaseasca informatii. Pe 14 septembrie 2012, Facebook a atins numarul de un miliard de utilizatori activi lunar, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma. Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa motorul de cautare Google. Majoritatea veniturilor companiei provin din publicitate.

Facebook a fost listata pe 18 mai 2012, intr-una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istoria pietelor americane. Compania este controlata de fondatorul si actualmente directorul general, Mark Zuckerberg, care detine circa 18% din actiuni, dar peste 50% din drepturile de vot, multumita structurii duale. Investitorii institutionali detin 36% din actiuni, printre actionarii importanti numarandu-se fondurile de investitii Fidelity Management & Research si Goldman Sachs Asset Management.