​Reprezentantii a noua companii de IT din Austria au venit in Romania pentru a discuta cu afaceristi romani in ideea gasirii unor parteneri de business in tara, evenimentul fiind organizat de ambasada Austriei la Bucuresti. Austria este unul dintre cei mai importanti investitori straini in Romania, iar sectorul IT din aceasta tara are o cifra de afaceri anuala de peste 33 miliarde euro.

Ambasada Austriei a organizat un forum de IT in care a invitat reprezentantii a zece companii de IT care au venit la Bucuresti pentru a purta discutii cu oameni de afaceri locali, in ideea dezvoltarii unor parteneriate.

Companiile participante sunt AME International GmbH, Arbeitsmarktservice BetriebsgmbH, Atos IT Solutions and Services GmbH, COMPAREX Austria GmbH, ICON International Software Distribution and Services AG, JVC International (Europe) GesmbH (filiala regionala a grupului nipon), Mesonic Datenverarbeitung GmbH, NTS New Technology Systems GmbH si TTS GmbH.

O parte dintre ele sunt foarte mici, insa altele au numar mare de angajati, un exemplu fiind Atos care are efective de 74.000 pe plan mondial.

Iata aici lista companiilor participante si descrierea lor.

Austria este printre cei mai importanti parteneri comerciali ai Romaniei, legaturile comerciale pe toate domeniile fiind in valoare de trei miliarde euro pe an.

Sectorul IT&C din Austria este foarte bine dezvoltat, fiind sustinut si de faptul ca din totalul absolventilor de facultate, profilul informatica are cea mai mare pondere din toate statele UE (5,6%).

Veniturile totale ale sectorului austriac de IT&C au fost de 33,7 miliarde euro in 2011, ele venind in foarte mare parte de la companiile foarte mici. In IT&C-ul austriac sunt peste 23.000 de antreprenori, iar numarul total de angajati este de 66.000.