Producatorul francez de jocuri video Ubisoft are 70-80 de posturi deschise, mai ales pe partea de productie, si spera ca pana in primavara va gasi oameni pentru a le acoperi, a spus intr-un interviu pentru HotNews, Sebastien Delen, managing director la Ubisoft Bucuresti. Compania are aproape 900 de angajati in Romania unde a inceput activitatea acum 20 de ani. Tara noastra este foarte importanta pentru companie, aici gasindu-se aproape 15% din angajatii sai pe plan mondial.

Sebastien DelenFoto: Ubisoft

Delen spune ca Ubisoft are 70-80 de posturi deschise in Romania, in special pe partea de productie, iar perspectivele in ceea ce priveste piata si dezvoltarea companiei sunt cat se poate de bune.

Ubisoft are aproape 900 de angajati in tara, din care circa 90% sunt in Bucuresti, iar restul intr-un mic studio la Craiova unde se dezvolta mai ales aplicatii pentru segmentul mobile.

E de asteptat ca aceste recrutari sa se realizeze pana in primvara, iar la vara vor fi recrutati si testeri.

Peste jumatate dintre angajatii din Romania lucreaza ca testeri, circa 30% sunt pe productie, iar restul pe suport si alte domenii. Media de varsta in randul testerilor este de sub 25 de ani, iar la celelalte segmente este ceva mai mare, de circa 27-28 ani.

Ubisoft s-a infiintat in 1986, sediul central este in orasul francez Montreuil-sous-Bois, iar numarul angajatilor pe plan mondial este de 6.900. Vanzarile pe plan mondial au totalizat 1,06 miliarde euro in anul fiscal 2011-12, iar cele mai de succes titluri au fost Assassin's Creed, Just Dance si Tom Clancy's Splinter Cell.

Ubisoft erste prezenta din toamna lui 1992 in Romania, studioul deschis atunci fiind primul din afara Frantei. In 2008 compania a deschis si un studio mai mic la Craiova, avand si o colaborare cu universitatea din localitate.

Printre proiectele la care s-a lucrat recent in Bucuresti se numara in 2011 jocurile Assassin's Creed Revelations (PC) in colaborare cu studioul Annecy si Just Dance 3 - in colaborare cu Parisul.

In 2012 s-a lucrat la Ghost Recon Future Soldier (X360, PS3) - in colaborare cu Parisul, la Assassin's Creed 3 (X360, PS3, PC) in colaborare cu Annecy si la ZombiU (Wii U) - impreuna cu Montpellier.