Apple va readuce in SUA o parte din productia computerelor Mac, ca element al unei strategii prin care compania isi propune sa faca tot mai multe lucruri pentru tara de origine, a spus intr-un interviu pentru Bloomberg Business Week, Tim Cook, CEO-ul companiei. Intrebat ce lucruri se vor schimba la Apple, el a spus ca in unele domenii compania va deveni mai transparenta.

Apple face o parte dintre componentele iPhone, iPad si Mac in SUA si le exporta in China pentru asamblare, insa lucrurile se vor mai schimba. "La anul vom muta in SUA o parte din productia de Mac, lucram la asta de ceva timp si se va intampla in 2013. Sunt mandru ca facem asta, am fi putut rapid sa facem doar asamblare, insa am vrut sa facem lucruri substantiale. Deci pur si simplu vom investi 100 de milioane dolari pentru asta", spune Tim Cook intr-un amplu interviu.

Seful Apple a mai spus ca un total de 600.000 de job-uri deriva din activitatea companiei sa in SUA, luand in considerare retailul, cercetarea, dezvoltarea si creatorii de aplicatii.

Legat de scandalul cu aplicatia de harti, care a fost criticata de multi fani Apple dupa ce s-a renuntat la Google Maps pe iOS 6, Cook a admis ca Apple a "dat-o in bara", insa a spus ca se fac toate eforturile pentru ca erorile sa fie corectate.

"Nu a fost conforma cu asteptarile clientilor, iar asteptarile noastre sunt chiar mai mari decat ale clientilor nostri", a spus Tim Cook, despre aplciatia de harti.

Legat de ce lucruri se vor schimba la Apple cat timp se va afla el la conducere, Cook a vorbit de transparenta. "Am decis sa fim mai transparenti in legatura cu anumite lucruri, iar asta e bine. Nu ca nu am fi fost transparenti inainte, dar am demarat actiuni in segmente in care putem face diferenta si in care am vrea ca lumea sa ne copieze"

Cook a mai spus si ca se simte un om simplu, nu o vedeta, si a precizat ca duce o viata simpla. Intrebat daca se considera un om timid, facandu-se referire la charisma regretatului Steve Jobs, el a spus ca nu se considera timid. "Nu cred ca o persoana timida poate tine o prezentare si poate fi comunicativa in fata unui mare numar de oameni. Nu sunt o persoana care pune pret pe a fi recunoscut. Nu ma ghidez dupa asta in viata, ci vreau sa fac o treaba grozava si sa vad oamenii facand lucruri incredibile".