Grupul sud-coreean Samsung a prezentat la Las Vegas un nou televizor la care doua persoane pot urmari doua filme sau programe diferite in acelasi timp, gratie unui ecran de noua generatie denumite electroluminescent (OLED sau OEL), relateaza AFP.

Televizorul, botezat F9500, este primul din lume care propune aceasta functie "multi-view" si care "permite privirea de programe de inalta definitie diferite in acelasi timp si pe acelasi ecran, cu sunetul aferent", a afirmat grupul, cu ocazia salonului anual de inalta tehnologie International CES.

Joe Stinziano, un responsabil al Samsung in Statele Unite, a subliniat intr-o conferinta de presa ca acest lucru "este posibil doar in OLED gratie vitezei foarte rapide" cu care imaginile pot defila.

Pentru a nu vedea decat programele care ii intereseaza, cei doi spectatori vor trebui sa utilizeze ochelari 3D specializati, cu casti integrate si care vor furnizat sunetul stereo al programului pe care fiecare il priveste.

Ecranele OLED ofera o contrat si un colorit superioare tehnologiilor actuale precum plasma sau cristalele lichide.

Un alt grup sud-coreean, LG, este pana in prezent singurul care a lansat comercializarea televizoarelor OLED. Acesta a anuntat saptamana trecuta deschiderea precomenzilor pentru un model cu diagonala de 140 centimetri la pretul de 7.800 euro, si care va fi disponibil pana la finele lui martie.

Samsung nu a oferit niciun detaliu legat de pretul si momentul in care isi va comercializa propriul televizor, care are o diagonala de aceeasi marime.