​O companie din California numita Tactus a prezentat la targul CES Las Vegas o tableta de 7 inch din al carei ecran tactil plat rasar butoane fizice in caz ca utilizatorul vrea cu usurinta sa tasteze la fel ca pe o tastatura mecanica. Butoanele apar din ecran datorita unor "buzunarase" de fluid care se umfla la nevoie pe post de taste. Primele produse ar trebui sa iasa pe piata dupa jumatatea lui 2013.

Compania Tactus lucreaza la aceasta tehnologie din 2007 si spune ca oamenii nu trebuie sa se multumeasca sa utilizeze doar ecrane tactile plate, ci unele dinamice care combina interfata "touch" cu tastele fizice. Nu este prima data cand Tactus vine cu un prototip, insa acum a adus o tableta cu ecran de 7 inch care este aproape de lansarea pe piata, iar tehnologia poate fi folosita si pe ecrane mari de televizoare.

Compania spune ca pur si simplu da viata unui touch-screen prin tehnologia prezentata, fiindca din ecran se ridica butoane in relief cu care poti scrie mai repede si pe care chiar iti poti odihni degetele precum pe niste taste fizice.

Acest lucru este posibil fiindca stratul superior al display-ului contine mici buzunare de fluid care se pot umfla cand presiunea fluidului se schimba, iar din ecran rasar tastele in relief in zone prestabilite. Compania spune ca va perfecta tehnologia, astfel ca pe ecrane sa poata aparea configuratii de taste pentru gaming dar sa fie si utilizabila pe televizoare. Un minus important tine de faptul ca astfel de ecrane sunt mult mai putin rezistente la socuri, insa ideea va placea mai ales celor care nu pot scrie repede pe ecranele tactile clasice.