​Facebook organizeaza in aceasta seara la sediul sau din SUA un eveniment de presa inaintea caruia speculatiile abunda. Cel mai probabil reteaua va lansa propriul sau motor de cautare, este foarte posibil sa se schimbe si modul in care activitatea prietenilor este afisata, dar si chat-ul ar putea fi imbunatatit, scrie presa de profil. Cei mai multi spun ca e foarte putin probabil sa vedem un telefon Facebook, mai ales ca Mark Zuckerberg a fost foarte categoric in acest sens.

Cel mai probabil la evenimentul de presa vor fi anuntate noi optiuni de cautare in Facebook, optiuni care vor schimba mult lucrurile. In prezent poti cauta dupa nume de persoane, dupa locuri si dupa companii, insa lucrurile se opresc aici. Se zvoneste ca Facebook ar putea lansa propriul motor de cautare care ti-ar permite sa cauti pe web fara sa fie nevoie sa parasesti pagina de Facebook. Sau macar ar fi posibila lansarea unui motor de cautare intern care sa-ti permita sa cauti intre postarile prietenilor tai pornind de la cuvinte cheie.

Un alt segment in care Facebook ar putea imbunatati lucrurile este chat-ul, mai ales cel video. In prezent nu este prea reusit si, desi exista un parteneriat cu Skype, nu s-a intamplat mai nimic. O modernizare in acest domeniu ar fi o lovitura de imagine.

O alta varianta ar fi ca evenimentul de deseara sa aduca o schimbare a "news feed-ului", adica a fluxului de noutati unde vezi ce au postat in retea prietenii. Acum este destul de incarcat, sunt amestecate diversele tipuri de continut si o segmentare mai clara care sa simplifice lucrurile ar fi o solutie.

Presa a insistat extrem de mult in ultimele zile pe zvonul legat de lansarea primului telefon sub brandul Facebook, zvon care de doi - trei ani incoace revine din cand in cand cu forta . Este totusi putin probabil sa vedem asa ceva, mai ales ca Mark Zuckerberg a fost transant in declaratiile de toamna trecuta spunand ca nu se pune problema lansarii unui smartphone fiindca acesta nu ar ajuta prea mult reteaua sa creasca in continuare. Ce este insa posibil sa vedem, sunt noi dezvoltarii pe segmentul mobile unde veniturile Facebook au crescut puternic in ultimele luni.

Surse utilizate pentru acest material: Gizmodo, Reuters, PC World.