Google si-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sarbatori 112 ani de la nasterea lui Frank Joseph Zamboni Jr., inventatorul masinii de curatat si netezit gheata, folosita in special la patinoare. Logoul interactiv dedicat lui Frank Zamboni este gandit sub forma unei animatii. In prima etapa, un personaj animat care conduce o masina Zamboni curata si netezeste gheata, pregatind-o pentru cativa patinatori si jucatori de hochei pe gheata. Dupa ce jocul se incheie, cel care conduce masina Zamboni se intoarce pentru a reface stratul de gheata, potrivit Mediafax.

Logo-ul GoogleFoto: Google.com

De asemenea, in noul logo, cei care dau click pe cea de-a doua litera "o" din cuvantul "Google" pot observa ca li se deschide un joc. Astfel, utilizatorii pot curata si netezi gheata, folosindu-se de o masina Zamboni animata.

Potrivit presei internationale, Frank Zamboni s-a nascut pe 16 ianuarie 1901, in Eureka, Utah. Fiu al unor imigranti italieni, Frank Zamboni s-a mutat impreuna cu parintii sai la Los Angeles in 1920.

Frank Zamboni a urmat o scoala profesionala in Chicago. In 1922, Frank si fratele sau mai mic, Lawrence, au deschis o mica firma de alimentare cu energie electrica, la Los Angeles.

In 1927, Frank si Lawrence au intrat in domeniul afacerilor cu instalatii de facut gheata, iar in 1939 si-au dat seama de potentialul acestui business, odata cu inventarea unui aparat de facut gheata actionat electric. Ulterior, cei doi au decis sa foloseasca aceste echipamente pentru a deschide un patinoar.

In 1949, Frank Zamboni a inventat prima masina care poate sa curete si sa netezeasca gheata in doar zece minute. Zamboni a obtinut brevetul pentru inventia sa in 1953.

In prezent, Zamboni este o marca inregistrata la nivel international, termenul fiind adesea folosit ca o expresie generica pentru orice aparat de curatat gheata.

Frank Zamboni a decedat in 1988, la varsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.