Atari, companie care in anii 70'a fost un pionier al jocurilor video, a cerut acum intrarea sub protectia legii falimentului in SUA si Franta din cauza ca principalul actionar nu mai poate sustine financiar compania, scrie Financial Times. Compania care a lansat in ultimul timp jocuri pentru iPhone si Android vrea sa se restructureze si are promise cateva milioane finantare pentru a se redresa.

Atari a devenit celebra la inceputul anilor 70; cand a devenit un "pionier" al jocurilor video si este celebra mai ales datorita jocului Pong. De atunci, compania si-a schimbat insa de mai multe ori proprietarii, iar acum a decis sa ceara intrarea sub protectia legii falimentului, atat in SUA, cat si in Franta, in ideea de a se restructura.

Cel mai mare actionar al Atari, fondul de investitii BlueBay ce detine 28% din capital, a spus ca nu mai poate sustine financiar compania, iar solutia este o restructurare, vinderea unor active si cautarea unei finantari, compania de jocuri video putand obtine un imprumut de cinci milioane dolari pentru a se pune pe picioare.

Urmatorul pas este sa vanda o serie de active, ca parte a unui proces de restructurare ce va dura trei-patru luni.

Atari apartine din 1999 de un grup francez care s-a numit Infogrames Entertainment si care si-a schimbat apoi numele in Atari pentru a profita de notorietatea brand-ului. Totusi, proprietarii francezi n-au reusit sa obtina rezultate financiare stralucite cu Atari care in ultimii ani a incercat sa se mentina pe linia de plutire, lansand jocuri pentru iPhone si Android.

La Atari, in anii 70; a lucrat si Steve Jobs.