Compania Computas din Norvegia a preluat 85% din actiunile furnizorului de solutii IT Ascenta care a fost parte a Softwin. Tranzactia este subiectul unui articol in publicatia norvegiana Computerworldcare nu da si informatii financiara, insa precizeaza ca firma scandinava are de acum posibilitatea de a furniza solutii IT autoritatilor publice din UE.

Compania Computas a preluat 85% din Softwin si directorul norvegian Trond Eilertsen spune ca vorbim de o achizitie strategica fiindca se deschid pietele din sud-estul si estul Europei, inaccesibile pana acum pentru Computas.

Ascenta este pozitionata foarte bine in furnizarea de solutii IT, mai ales catre companii din sectoare precum cel alimentar, cel public, cel de securitate si cel manufacturier, spune oficialii Computas.

Norvegienii spun ca preiau o companie cu un parcurs foarte bun si cu o baza solida de clienti si adauga ca si piata romaneasca are potential extrem de bun.

Compania Ascenta furnizeaza consultanță IT companiilor și instituțiilor din domenii precum administrate publica asigurai, finante banci, telecom, distributie si retail.