SAP Romania, subsidiara locala a furnizorului german de solutii software de business, a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de peste 23 milioane euro, in crestere cu peste 40%, comparativ cu nivelul anului precedent. Pe plan mondial, SAP a obtinut venituri de 16,3 miliarde dolari, crestere de 14% fata de 2011. Numarul de angajati a ajuns la 64.000, cu aproape zece mii mai multi fata de finalul lui 2011.

"Comparativ cu anii precedenti, ponderea solutiilor clasice, de tipul ERP, a scazut, iar companiile locale au inceput sa-si indrepte atentia catre solutiile tehnologice avansate. In momentul de fata, exista o cerere mai mare pentru solutiile de tipul Business Intelligence sau Enterprise Performance Management, necesare pentru cresterea profitabilitatii, pentru managementul costurilor sau pentru activitatile de bugetare si planificare din cadrul organizatiilor", spune intr-un comunicat de presa Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

Potrivit reprezentantului SAP, odata cu cresterea influentelor externe pe plan local, ce a determinat in primul rand accentuarea dinamicii mediului de afaceri autohton, companiile au devenit mai receptive la noile solutii tehnologice si la cresterea investitiilor in informatizare.

In 2012, la nivel global, SAP a inregistrat rezultate record, veniturile anuale totale ale companiei, exprimate non-IFRS, ridicandu-se la peste 16 miliarde de euro, in crestere cu 14% comparativ cu anul anterior.

Veniturile pe segmentul de solutii software si servicii conexe s-au ridicat la 13,2 miliarde euro, cu 17% mai mult, comparativ cu 2011, in timp ce subscrierile software si cloud au crescut anul trecut cu 21%, la 5 miliarde de euro.

Pentru intreg anul 2013, SAP estimeaza un profit operational cuprins intre 5,85 miliarde euro si 5,95 miliarde euro, calculat la curs valutar constant (2012: 5,21 mld. euro)