Grupul iQuest, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii software, deschide un birou la Craiova, unde va angaja pana la sfarsitul anului 40 de specialisti IT. Compania va ajunge la aproape 500 de angajati dupa deschiderea centrului craiovean la care au inceput recrutarile.

Pentru biroul din Craiova, iQuest cauta candidati specializati in tehnologiile Java, .NET si SharePoint, dezvoltatori web si de aplicatii mobile, testeri software si web design-eri, specialisti in baze de date si business intelligence.

"Putem spune ca suntem in curs de angajare la Craiova, iar primele recrutari au fost deja realizate, noii colegi urmand sa efectueze primele training-uri la Cluj-Napoca. Intentia noastra este ca noul centru de dezvoltare iQuest sa devina operational intr-un timp cat mai scurt", spun cei de la iQuest..

Ca si restul centrelor de dezvoltare iQuest, biroul din Craiova va furniza servicii si solutii software pentru industriile: life sciences, servicii financiare, telecomunicatii, logistica si media. In prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienti din Europa de Vest, cu precadere in Germania, Elvetia, Marea Britanie si Tarile Scandinave.

Compania ajunge astfel la patru centre de dezvoltare software in Romania, dupa cele din Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu, unde in prezent numara peste 450 de specialisti.

Cea mai mare parte dintre angajatii iQuest se regaseste in centrele de dezvoltare din Romania. Cel mai mare centru este cel de la Cluj-Napoca, unde avem peste 330 de specialisti, dupa care urmeaza sediile din Brasov si Sibiu.

iQuest deruleaza un parteneriat strategic cu Universitatea din Craiova, iar pe parcusul intregului an compania va desfasura programe destinate studentilor si absolventilor, precum iQuest University, sau programe de internship pe perioada verii.

Grupul iQuest este o companie independenta de dezvoltare de solutii si servicii software. Infiintata in anul 1998, cu sediul central in Germania, in prezent iQuest are peste 450 de angajati in 8 sedii din Europa si Statele Unite, echipele de dezvoltare fiind localizate in Germania si Romania.