Reteaua de socializare Twitter a anuntat vineri ca aproximativ 250.000 dintre utilizatorii sai au fost victimele unor atacuri informatice similare celor comise asupra unor companii si publicatii americane, transmite AFP.

Hackerii au reusit sa obtina numele, adresele de e-mail, parolele si alte date personale ale aproximativ 250.000 de utilizatori, a precizat directorul de securitate al Twitter, Bob Lord, pe blogul retelei.

"Acest atac nu este opera unor amatori si nu credem ca a fost un incident izolat (...) Hackerii au fost extrem de sofisticati si credem ca si alte companii si institutii au fost atacate recent in aceeasi maniera", a apreciat directorul din cadrul Twitter, care are sediul in California, SUA.

"Ne-am lovit de un atac in desfasurare si l-am putut stopa un pic mai tarziu", a adaugat el, precizand ca a invalidat parolele conturilor posibil afectate si a cerut utilizatorilor sa-si creeze altele.

Lord a evocat totdata o "crestere a atacurilor informatice pe scara larga impotriva companiilor americane de media si tehnologie".

Cotidianele americane New York Times si Wall Street Journal au anuntat saptamana aceasta ca sistemele lor informatice au fost piratate, aratand cu degetul catre guvernul chinez.

Responsabilul Twitter a avertizat de asemenea cu privire la utilizarea programului Java. Departamentul american de Securitate Interna a cerut utilizatorilor sai, la inceputul lunii ianuarie, sa nu-l mai foloseasca, intrucat vulnerabilitatea acestuia este exploatata de piratii informatici.