​Oracle a anuntat ca va cumpara, contra sumei nete de 1,7 miliarde dolari, producatorul de echipamente pentru retele Acme Packet, companie cu mai putin de 1.000 de angajati si afaceri anuale de peste 250 milioane dolari. Analistii spun ca Oracle a facut o miscare buna prin care va intari legaturile cu operatorii telecom care deja ii folosesc soft-urile.

Acme Packet a fost fondata in 2000, are sediul in Bedford, Massachusetts si vinde hardware pe care companiile il folosesc sa gestioneze transmisii multimedia. Compania sustine ca are printre clienti 89 dintre cele mai mari 100 de grupuri de comunicatii din lume, ca exemple fiind BT Group, China Telecom Skype, O2 si Verizon Wireless.

Oracle nu e un mare jucator pe partea de echipamente pentru retele, insa aceasta miscare o poate ajuta sa devina. Analistii spun ca preluarea Acme va ajuta mult Oracle sa-si extinda legaturile cu furnizorii de solutii telecom care deja folosesc soft-uri de managerment a business-ului si a bazelor de date furnizate de Oracle.

Compania Acme a avut afaceri de 70 milioane dolari trimestrul tercut si are cam 770 de angajati. Oracle are 117.000 angajati si venituri anuale de peste 37 miliarde dolari.