Star Taxi, aplicatia de mobil gratuita prin care iti comanzi un taxi direct de pe telefonul mobil, bifeaza 4 orase in 4 luni de la lansare. Daca la inceputul lui octombrie aplicatia se lansa la Bucuresti, intr-o perioada marcata de numeroase aparitii pe zona de mobile, in mai putin de 4 luni Star Taxi a ajuns sa se dezvolte la Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi.

"Inainte de sfarsitul anului 2012 am lansat aplicatia la Brasov. Astazi facem inca un pas, unul major, si aducem aplicatia in doua orase mari si importante din tara: Timisoara si Iasi. Este un ritm alert de dezvoltare, dar este un ritm pe care piata il impune: suntem solicitati sa ajungem si aici, suntem contactati si intrebati cand ne dezvoltam si in alte zone din tara. Asa ca am ajuns sa devansam proiectul initial si lucram intr-un ritm rapid. Nevoia unei astfel de aplicatii cu multitudinea de beneficii pe care le aduce determina o asimilare rapida. Iar imbunatatirea periodica a aplicatiei pastreaza un contact actualizat si permanent cu solicitarile utilizatorilor, fie ca este vorba despre soferi sau clienti care comanda o masina." a declarat Florin Stoian, CEO Star Taxi.

In cifre, evolutia in Bucuresti si Brasov s-ar putea traduce in peste 65.000 de descarcari pe platformele iOS si Android, aproape 1500 de soferi inscrisi in retea, 7000 de comenzi zilnice in cele doua orase, venituri de zeci de mii de euro generate prin aplicatie pentru soferii din reteaua Star Taxi.

"Exista cateva avantaje concrete, care, in cateva cuvinte s-ar putea rezuma la acces rapid la un sistem inteligent direct de pe smartphone-ul tau, comanda rapida, excluderea timpului mort in care astepti la telefon raspunsul unui dispecerat clasic, vizualizarea profilului soferului inainte de a accepta cursa si posibilitatea de a comenta si de a acorda un rating soferului, astfel incat si alti clienti sa fie informati. Si unul dintre aspectele importante ale aplicatiei noastre este, de asemenea, accesul gratuit la Internet Wi Fi pe toata durata cursei. Avantajele calatoriei cu taxiul prin intermediul unei aplicatii mobile a secolului nostru", a declarat George Grama, Director de Dezvoltare Star Taxi.

Cu Star Taxi, orice utilizator care isi descarca aplicatia poate comanda un taxi licentiat. Utilizatorul este reperat prin GPS si, in momentul in care i se raspunde la comanda, poate vizualiza un profil al soferului, fotografie, recenzie, comentarii ale altor clienti, pe baza caruia poate decide daca accepta sa fie condus la destinatie de catre respectivul sofer sau nu. Poate sa vada in permanenta localizarea masinii care raspunde la comanda si poate comunica direct cu soferul, in cazul in care este necesar. In plus, toti cei care fac o comanda prin Star Taxi au la dispozitie Internet Wi Fi gratuit pe parcursul cursei, pe baza unei parole furnizate de catre sofer.

Aplicatia este creata exclusiv de o companie romaneasca si este sustinuta de o echipa tanara care asigura atat o viziune actualizata a integrarii tehnologiei mobile in viata de zi cu zi cat si dinamica in dezvoltare si adaptare.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit atat pe Android ( aici ) cat si pe iOS ( aici )