Intel va lansa pana la final de 2013 un serviciu de televiziune prin internet care va utiliza procesoarele companiei si va furniza continut live si on demand, dar si aplicatii, spun sefi ai companiei, citati de Reuters. Ideea este ca va exista si o camera video care va recunoaste cine este in camera si va recomanda programe in functie de preferintele anterioare ale persoanei.

Erik Huggers, seful diviziei Intel Media spune ca se poarta discutii cu furnizorii de continut si ca sute de angajati ai Intel testeaza set top box-uri (dispozitive de receptie) pe care compania le va vinde ca parte a noului serviciu.

"Pentru prima oara vom furniza un nou produs de consumer electronics sub un nou brand", a spus Erik Huggers care a adaugat ca acest produs va dispune de procesoarele companiei. "Discutam cu intreaga industrie pentru a vedea cum sa furnizam clientilor televiziune live prin internet", spune el.

Oficialul a adaugat ca set top box-ul va furniza continut on demand, dar si aplicatii si va dispune si de o camera video integrata ce va detecta oamenii in casele lor si va ajuta la furnizarea de continut personalizat si reclame personalizate,

"Televizorul poate recunoaste cine e in camera si va spune , totul in opozitie cu mediul din prezent in care televizorul nu e deloc interesat de tine", spune Huggers.

Intel promitea ca userii vor avea de ales dintr-un numar imens de programe si ca nu vor trebui sa fie obligati sa aleaga dintre diverse pachete fixe de programe cum ofera cablistii in prezent. Divizia Intel Media s-a format in octombrie 2011 si primele informatii despre televiziunea prin internet au aparut acum un an, insa discutiile cu furnizorii de continut par sa mearga destul de greu.

Intel intra intr-un domeniu unde ii lipseste experienta si unde concurenta este dura, insa compania spera sa mai compenseze cu aceste noi produse scaderea vanzarilor de PC-uri.