​Facebook are lunar peste 800 de milioane de vizitatori unici, Google si YouTube trec fiecare de 700 de milioane, iar Yahoo si Wikipedia depasesc 400 de milioane, arata o analiza a blogului de tehnologie Pingdom care a pornit de la un articol din Business Insider. Site-urile detinute de Google au impreuna un trafic lunar de peste 1,7 miliarde de unici, in timp ce site-urile chineze, dintre care cel mai cunoscut este Baidu, au 1,1 miliarde.

Cele mai vizitate 20 de site-uriFoto: pingdom.com

Datele pentru decembrie 2012 arata ca Facebook a avut 837 milioane de vizitatori unici, Google a avut 782 milioane, YouTube, 721, Yahoo si Wikipedia au avut 469 milioane, iar reteaua sociala chineza QQ a avut aproape 300 de milioane.

Datele mai arata ca Twitter avea 190 milioane de unici, motorul de cautare Bing, detinut de Microsoft, a trecut de 180 de milioane, iar Apple.com, WordPress si Amazon au depasit 150 milioaane.

Asa aratau datele pentru site-urile luate individual, insa daca e vorba sa adunam site-urile detinute de Google (Google, YouTube, Blogger), acestea au avut impreuna 1,73 miliarde "unici". Si China este o forta, site-urile cumulate avand 1,1 miliarde unici (QQ, Baidu, Taobao, Sina, sohu.com).

QQ este un serviciu de mesagerie instamt, Baidu.com este cel mai mare motor de cautare din China, Taobao este cel mai mare magazin online din China, iar Sina Weibo este o foarte populara retea sociala.