Cele 27 de autoritati europene pentru protectia datelor sunt favorabile unei "actiuni represive" impotriva gigantului Google, care nu a oferit un raspuns la somatia care cerea modificarea regulilor de confidentialitate, a anuntat luni autoritatea franceza, Comisia Nationala de Informatica si Libertati (Cnil), citata de AFP.

In octombrie 2012, cele 27 de autoritati oferisera 4 luni Google pentru "a adopta masuri efective si publice pentru a se conforma rapid" Directivei europene Informatica si Libertati, care vizeaza protejarea dreptului la viata privata, solicitandu-i in special reguli mai clare pentru utilizatori.

"La expirarea acestui interval acordat Google pentru a se conforma si a se angaja in aplicarea acestor recomandari, niciun raspuns nu a fost dat de societate", a precizat Cnil, in comunicatul sau.

Comisia franceza fusese mandatata de celelalte 26 de autoritati europene pentru a analiza noua politica de confidentialitate a Google, aplicata din 1 martie 2012.

Aceste noi reguli s-au tradus prin fuziunea a circa 60 de reguli de utilizare intr-una singura, regrupand astfel informatii provenite de la numeroasele sale servicii, altadata separate, precum mesageria Gmail sau reteaua sociala Google+.

"La data de 18 februarie, autoritatile europene constata ca Google nu a oferit raspunsuri precise si operationale la recomandari. In aceste conditii, ele sunt determinate sa actioneze si sa continue investigatiile", a indicat Cnil.

Cele 27 de autoritati propun astfel "crearea unui grup de lucru, condus de Cnil, pentru coordonarea unei actiuni represive, care ar trebui sa intervina inainte de vara".