Armata chineza controleaza unii dintre cei mai virulenti hackeri din lume, afirma o societate americana specializata in securitatea pe internet, care a identificat sursa atacurilor cibernetice intr-un imobil din Shanghai, scrie AFP.

Mandiant, unul dintre consilierii guvernului american in materie de securitate informatica, a descoperit, pe baza a sute de anchete derulate in ultimii trei ani, ca organizatiile care ataca pe internet cotidienele americane, agentiile guvernamentale si societati private "sunt bazate in principal in China si guvernul chinez este la curent cu activitatile lor".

Raportul este concentrat pe un grup, "APT1", acronimul de la "Advanced Persistent Threat", care ar fi furat cantitati enorme de informatii si ar fi tintit intrastructuri importante din SUA, precum cele energetice.

"Credem ca APT1 este capabil sa conduca cu succes o campanie extensiva pe internet deoarece primeste un sprijin direct de la guvernu", a afirmat Mandiant.

Aceasta organizatie ar fi o filiala a Armatei de Eliberare a Poporului, denumita Unitatea 61398, iar semnatura atacurilor sale cibernetice a fost detectata intr-un imobil de 12 etaje din Shanghai, potrivit acestui raport.