Google va pune sistemul de operare Chrome, prezent din 2011 pe o serie de laptop-uri, si pe computere portabile cu ecran tactil, scrie Wall Street Journal, citand surse din piata. Google nu a confirmat informatia, insa lansarea unor astfel de laptop-uri va crea concurenta cu tabletele ce folosesc Android.

Nu se stie cu ce producatori are Google intelegeri pentru aceste laptop-uri cu ecran tactil ce vor rula Chrome OS, insa e de asteptat ca aceste produse sa fie lansate in decursul lui 2013.

Google a lansat in 2011 asa numitele Chromebooks, laptop-uri ce ruleaza Chrome OS, sistem de operare bazat pe aplicatii stocate in cloud, nu instalate pe computer, precum la clasicele terminale cu Windows.

Vanzarile acestor laptop-uri nu au fost insa prea mari, dar in SUA totusi merg ceva mai bine, datele aratand ca in ultimul trimestru din 2013 s-au vandut cam 100.000 unitati. Un dezavantaj al acestor terminale tine insa de faptul ca e nevoie de conexiune la internet pentru a fi accesate toate programele, astfel ca in zone fara WiFi sau fara semnal bun pot fi probleme.

Atat sistemul de operare Chrome OS cat si Android isi au originea in sistemul open-source Linux, iar Google spune ca e bine sa existe doua sisteme de operare care se concureaza, dar duc si la extinderea serviciilor companiei, cum ar fi cautarea online sau YouTube.

Intrarea Chrome OS pe laptop-uri cu ecrane tactile vine intr-o vreme in care diferenta dintre laptop si tableta este tot mai mica, in contextul in care apar tot mai multe "convertibile", laptop-uri ce se pot transforma in tableta sau tablete la care se pot atasa tastaturi clasice.