​Google a prezentat laptopul de varf de gama Chromebook Pixel, primul terminal cu sistemul de operare Chrome OS ce dispune si de ecran tactil. Laptopul are ecran de 12,85 inch, iar compania spune ca are cea mai buna rezolutie de pe piata. Pixel costa de la 1.300 dolari, in SUA, are procesor Intel Core i5 dual-core 1,8 Ghz si cantareste 1,52 kg.

Google Chromebook PixelFoto: Google

"Oameni vor abandona MacBook Air in favoarea acestui noul laptop", a spus vicepresedintele diviziei Chrome, Sundar Pichai.

Ecranul este aspectul de care compania este cea mai mandra cand e vorba de acest prim laptop cu ecran tactil din seria Chromebook. Ecranul de 12,85 inch are o rezolutie de neegalat in piata: 2560x1700 pixeli si 239 dpi, cea mai buna valoare din piata.

Laptopul dispune de procesor Intel Core i5 dual-core 1,8 Ghz, are 4 GB RAM si este disponibil cu 32 sau 64 GB de stocare. Ca si conectivitate, vorbim nu doar de WiFi, ci si de LTE in versiunea mai scumpa.

Laptopul costa de la 1.299 dolari in SUA si 1.049 lire sterline in UK, versiunea compatibila cu tehnologia LTE va fi lansata in SUA in aprilie, pretul fiind de 1.449 dolari.

Avand sistemul de operare Chrome OS, laptopul functioneaza cel mai bine conectat la internet deoarece majoritatea programelor sunt in cloud. Laptopul este produs in Taiwan, numele companiei nefiind mentionat.

Primele laptop-uri cu sistemul de operare Chrome au fost prezentate in 2010, iar companii precum Samsung, Acer, HP si Lenovo au adus pe piata asa-numitele "Chromebooks" care pana la modelul de acum nu aveau ecran tactil.