Canada este cel mai bun loc din lume pentru a face investitii, iar Europa are o politica fiscala ce incurajeaza companiile straine sa faca afaceri, spune John Chambers, seful gigantului de retelistica Cisco intr-un interviu pentru Financial Times. El critica politica fiscala din SUA si spune ca marile companii americane nu sunt incurajate sa investeasca acolo, iar asta duce la pierderea unor locuri de munca.

Cisco, grup ale carui afaceri anuale trec de 45 miliarde dolari, se arata dezamagit de politica fiscala a autoritatilor din SUA care supra-taxeaza companiile de tehnologie si le determina sa investeasca bani in alte tari cu un climat economic mult mai favorabil.

Chambers spune ca politica fiscala a SUA, care nu a putut fi schimbata in ciuda unui lobby puternic al companiilor de tehnologie, determina companiile sa nu mai faca angajari acolo si sa se indrepte spre alte zari, cum ar fi Canada si Europa.

"Canada e locul in care e cel mai usor sa faci afaceri. Permierul lor a inteles chestiunea. E foarte usor sa investesti acolo si sa faci achizitii si in plus au programe eficiente de educatie si o politica de imigrare foarte buna", spune seful Cisco.

"Imi plac cateva din trendurile europene, sunt foarte increzator si in legatura cu Scandinavia si Germania si sunt optimist si cand e vorba de Marea Britanie. (...) Abordarea noastra este sa mergem unde exista start-up-uri si unde guvernele ne vor cu adevarat", precizeaza el.

Cisco Systems are 72.000 de angajati pe plan mondial, veniturile sale au fost de 46 miliarde dolari in 2012, iar profitul net, de peste 8 miliarde dolari.