Piata telefoanelor inteligente: Ascensiunea Samsung incepe sa ingrijoreze Google
"Liderii Google sunt ingrijorati ca Samsung a devenit atat de mare (vinde 40% din gadgeturile care utilizeaza softul Android al Google) incat ar putea sa-si arate muschii, sa renegocieze acordul si sa afecteze profitabila activitate de publicitate pe telefoanele mobile a Google", scrie WSJ, care citeaza surse familiare acestui dosar.
"Ca si doctorul Frankenstein in laboratorul sau, Google a creat un monstru. Si acum, acest monstru a devenit de necontrolat, terorizand industria smartphone si punand in pericol activitatea creatorului sau", scrie si Dan Rowinski, pe site-ul specializat ReadWrite, vorbind despre Samsung.
Producatorul sud-coreean a vandut 215 milioane de aparate tip smartphone in 2012, cu aproape 200 de milioane mai mult decat al doilea mare producator de aparate care utilizeaza Android si reprezentand 39,6% din piata globala. Spre comparatie, Apple a candut 136,8 milioane de iPhones, respectiv 25,1% din piata.
Potrivit WSJ, pozitia dominanta a Samsung i-ar putea permite sa-si instaleze propriile aplicatii pe aparate, marginalizand astfel aplicatiile Google, sau chiar ocolind Android (asa cum a facut-o Amazon cu Kindle Fire).
Pentru Google, una dintre solutii trece pe la Motorola. De cand a fost preluat de Google, in 2011, acest producator de telefoane nu a reusit sa scoata un produs care sa poata rivaliza cu Samsung. O situatie care s-ar putea schimba in 2013, crede Dan Rowinski, cu iesirea pe piata a primelor aparate Motorola concepute integral sub inlfuenta Google pentru a concura cu iPhone si Galaxy.
Telefoanele Motorola ar putea beneficia de o conlucrare mult mai stransa cu echipele de la Android, ceea ce le-ar putea oferi un avantaj competitiv, in special in ceea ce priveste Samsung.
Samsung si Google se considera inca parteneri in lupta impotriva Apple. Dar pentru cat timp, inca? se intreaba Slate.fr.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
... ceea ce se întâmplă deja!
Samsung vinde telefoanele cu softuri proprii, promovate și actualizate cu propriul magazin de aplicații. Doar acordul cu Google face ca să existe (încă) instalat Google Play pe telefoane
Eu zic ca ascensiunea Samsung este pe merit. Au investit, au scos produse mai bune, preturi mai mici, design frumos, au detronat Apple.
Numai faptul ca iti primesti mailul pe telefon il face sa se descarce in 2 zile :).. si banuiesc ca mai si vorbesti la el.
Al tau are baterie de 1500 mAh.
Asa ca povesti nemuritoare cu samsung care tine 7-8 zile, cu internet, GPS, apeluri & stuff, poti sa le citesti copiilor tai seara, inainte de culcare.
Nici la un Nokia dumb-phone nu tine atata bateria.
probabil prin strategiile samsung exista o astfel de desprindere de android, dar vorbim de ani buni de acum incolo
lumea cumpara samsung din cauza android-ului, si abea ulterior din cauza brand-ului si a hardware-ului din spate