Deutsche Telekom prezinta harta atacurilor cibernetice din lume, in timp real. Romania, pe locul sapte in topul tarilor sursa
Acest site gratuit (www.sicherheitstacho.eu) prezinta o harta a lumii cu tarile in culori alb, nuante de roz sau bordeaux, in functie de frecventa atacurilor cibernetice.
In dreapta hartii, figureaza clasamentul tarilor de unde provin cele mai multe atacuri, cu Rusia in frunte, singura tara colorata bordeaux, urmata de Taiwan, Germania si Ucraina (Romania figureaza pe locul 7), precum si clasamentul tipurilor de atacuri informatice cele mai frecvente.
In partea de jos a atacurilor, apar in direct noile tipuri de atacuri raportate, gratie a aproape 100 de detectoare in intreaga lume.
Dar locul serverului aflat la originea atacului nu reprezinta neaparat si tara de origine, precizeaza Deutsche Telekom.
"Majoritatea atacurilor sunt automatizate", respectiv sunt trimise peste tot in retea pana la gasirea unei falii in sistemul de securitate, explica, intr-un comunicat, Thomas Kremer, de la Deutsche Telekom.
Aproximativ 200.000 de noi forme de virus sau alte atacuri informatice apar in fiecare zi, precizeaza operatorul german, care a inregistrat doar el pana la 450.000 de atacuri pe zi.
"Avem nevoie de mai multa transparenta asupra acestei amenintari" reprezentata de atacurile cibernetice, adauga Kremer, care considera ca acest "radar" contribuie la acest lucru.
Deutsche Telekom spera sa reuseasca, gratie partenerilor sai si a altor societati, sa sporeasca numarul de detectoare din lume pentru a realiza un tablou si mai precis al atacurilor informatice, care au vizat recent mai multe firme precum Microsoft, Facebook, New York Times sau agentia de stiri AFP.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU