Google continua experimentele legate de obiectele de zi cu zi carora li se dau noi intrebuintari si, pe langa deja celebrii ochelari computerizati, acum a prezentat si conceptul unui pantof vorbitor care te incurajeaza sa faci sport si te "admolesteaza" daca stai degeaba. Nu sunt planuri de productie pentru acesti pantofi, insa reactiile sunt deja divergente.

Google testeaza adidasii vorbitoriFoto: Google

La festivalul South by Southwest din Austin (Texas) Google a prezentat conceptul unor pantofi sport dotati cu procesor, accelerometru, giroscop, senzor de presiune si difuzoare. Un filmulet demonstrativ arata ce se poate face cu acesti pantofi care sunt ganditi sa incurajeze oamenii sa faca sport.

In clip, cand personajul sta degeaba, pantofii il indeamna la miscare cu mesaje gen "E super plictisitor" sau "Daca statul degeaba ar fi un sport, ai fi campion mondial.

Cand personajul incepe sa faca miscare mesajele devin mai amuzante, mai imcurajatoare, in stilul Iimi place sa simt vantul printre sireturi" sau "Ma faci sa ma simt un pantof mandru". Mesajele pot fi trimise direct ca postari pe reteaua Google+, astfel incat toti prietenii sa le vada.

Desi nu sunt planuri de comercializare pentru acesti pantofi, au aparut si reactii negative. Multi au spus ca este o idee stupida si fara nicio utilitate, in timp ce altii au spus ca Google face ce stie mai bine, si anume sa vina cu gaselnite prin care sa stranga cat mai multe informatii despre utilizatori.