La Google, unele aplicatii dispar, iar altele apar. La cateva zile dupa ce i s-a pus cruce Reader-ului, Google anunta o noua mica aplicatie numita Keep, aplicatie ce iti permite sa iei "notite" scrise, foto, audio si video si sa le sincronizezi pe toate terminalele cu Android. Aplicatia concureaza cu Evernote, serviciu care e folosit de cateva zeci de milioane de persoane.

Google lanseaza KeepFoto: Captura de ecran Youtube

Google spune ca acest serviciu - Keep (Pastreaza) - iti permite sa iei notite intr-un mod cat se poate de modern, nu doar cu carnetelul si pixul, ci cu telefonul, tableta sau laptop-ul. Daca vezi ceva intr-un magazin, poti fotografia produsul, iar poza va fi stocata in Google Drive prin aplicatia Keep.

La fel, poti pune in Keep mici bucati audio sau video si avantajul este ca ele sunt pastrate pe internet si le poti accesa de pe orice terminal detii, fie ca e vorba de clasicul desktop sau de tableta sau smartphone.

Computerworld noteaza, descriind produsul lansat acum, ca Google a mai avut o aplicatie de acest gen numita Notebook, aplicatie care insa a fost suspendata acum un an si ceva. Intrebarea logica ce se pune este daca noul Keep e gandit de Google doar ca o aplicatie experimentala sau e un proiect pe termen lung.