​Un cetatean roman in varsta de 28 de ani a fost condamnat in SUA la cinci ani de inchisoare, el facand parte dintr-o banda de 19 romani acuzati de phising si alte infractiuni conexe, noteaza Computerworld. Romanul se numeste Cristian Busca, a fost extradat in SUA la final de 2011, iar acuzarea spune ca a gasit in e-mail-urile sale 10.000 de numere de card-uri furate.

U.S. Department of Justice a demarat acum sapte ani o ancheta care vizeaza infractiuni informatice comise de o banda de 19 romani din Craiova. Dintre acestia, pe lista departamentului mai sunt noua persoanele pe numele carora au fost emise mandate de arestare.

Busca si-a recunoscut in noiembrie 2012 vinovatia in fata unui tribunal din New Haven (Connecticut) in legatura cu unul dintre capetele de acuzare. In conturile sale de e-mail au fost gasite 10.000 de numere de card-uri de credit si de debit, iar totul a pornit de la faptul ca FBI a intrat pe fir dupa ce o persoana din New Haven a semnalat ca a primit un e-mail dubios ce parea sa vina de la banca, insa venea de la infractorii dornici sa afle informatiile bancare.

Grupul de romani a obtinut fraudulos numeroase detalii bancare (numere PIN, numere de asigurari sociale (Social Security numbers) ale unor clienti de la institutii precum Citibank, Wells Fargo and PayPal. Strangand o multime de detalii bancare grupul a putut face retrageri din conturile oamenilor.