Apple, victima unei campanii mediatice in China. Compania e catalogata ca fiind aroganta, necinstita si lacoma
Apple a fost criticata dur pe 15 martie la emsiuni de pe popularul post de televizune CCTV fiind acuzata ca trateaza cu dispret clientii din China si ca, atunci cand e vorba de inlocuirea unor componente in garantie, acesti clienti sunt clar dezavantajati fata de cei din Vest.
S-a dovedit apoi ca CCTV a convins o serie de celebritati sa promoveze emsiunile defaimatoare pe conturile lor de pe retelele sociale unde aceste persoane cunoscute au atacat si ele Apple
Campania s-a intetit saptamana aceasta cand ziarul oficial al partidului Comunist, People's Daily, a inceput o serie de editoriale in care Apple e catalogata ca fiind aroganta si lacoma si in care se spune ca toate probleme vin de la faptul ca mereu occidentalii s-au considerat superiori, iar chinezii au fost considerati "de mana a doua".
Multi spun insa ca vorbim de o companie gandita sa mai atenueze dominatia Apple pe o piata unde companiile locale Lenovo, Huawei si ZTE nu au putut aduce produse atat de reusite, noteaza Financial Times.
Pe retelele sociale chineze cei mai curajosi au atacat institutiile media de stat, atragand atentia ca reprosurile facute Apple sunt nimic in comparatie cu scandalurile alimentare din China unde s-a descoperit lapte praf otravit in comert si unde zeci de mii de oameni au baut apa dintr-un rau in care s-au gasit cantitati uriase de porci morti.
Apple a vandut in China in valoare de 7,3 miliarde dolari in ultimul trimestru din 2012, aceasta fiind a doua piata a companiei, dupa SUA.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
http://static3.businessinsider.com/image/51555f5deab8ea1b1700000a-2200-1556/kim-jong-un-attack-plan-us.jpg
iar marele steve jobs a fost un plagiator si un speculant, care a dat bani grei pe ideile altora pentru a si le insusi
Ca a plagiat? Oare cine nu a furat de la Xerox Park?
Daca e sa fac o comparatie intre Jobs si Bill Gates, evident Jobs a fost mai inventiv.
Gresit.
Au un marketing eficient axat pe nevoia pietei...dar mai ales pe crearea nevoii.
Cei mai putin inteligenti se supara intotdeauna pei cei mai inteligenti....atunci cand nu ii inteleg pe cei din urma.
Si ca sa nu credeti ca sunt un fan al companiei respective...nu posed si nici nu am avut un produs al ei.
Ca produsele lor au anumite caracteristici de remarcat si au fost inovatoare? Asta da.
Dar daca nu imi trebuie mie....ce folos?
Asta nu inseamna ca nu le recunosc meritele....
Aduceti-va aminte de Sony.
Tot marketing eficient se numeste.