​Facebook nu a prezentat propriul telefon si nici un sistem de operare la asteptatul eveniment de joi, in SUA, dar noutatea tine de soft-ul numit Home prin care ecranul telefonului este acaparat in totalitate de reteaua sociala. Facebook spera sa ajunga sa aiba si mai multa vizibilitate pe telefoanele cu Android, iar aplicatia Facebook Home va putea fi descarcata din 12 aprilie de pe Google Play si la inceput vine preinstalata pe cateva modele de la HTC si Samsung.

Facebook spune ca Home ar putea deveni principalul mod in care telefoanele cu Android sunt folosite, iar notificarile, imaginile si mesajele vor aparea pe ecranul principal al telefonului (home screen), activitatea de pe reteaua sociala acaparand practic in totalitate acest ecran.

Nu numai ca tot ce se intampla cu prietenii de pe Facebook este trimis spre home screen, ci si modul in care se face chat pe retea va fi diferit deoarece vor aparea imagini cu meniuri pop-up pe ecranul principal iar userii vor putea raspunde facand click pe aceste "chat heads", capete de discutie, fara a mai fi nevoie sa caute mult intr-o aplicatie complicata.

Facebook Home va putea fi descarcata din 12 aprilie de pe Google Play pentru telefoanele ce ruleaza Android 4.0 sau versiuni mai noi, iar primele telefoanele pe care Home vine preinstalata vor fi de la HTC si Samsung,

Pentru multi evenimentul a fost o dezamagire, mai ales pentru cei care asteptau "telefonul Facebook", insa Mark Zuckerberg a exclus in repetate randuri posibilitatea, spunand ca un telefon Facebook nu ar avea cum sa creasca semnificativ numarul de useri din reteaua care numara deja peste un miliard.

Facebook spera ca prin aceasta integrare puternica in Android va fi pusa in prim plan, iar userii vor petrece mai mult timp pe retea. Facebook are pe plan mondial 650 de milioane de useri pe smartphone, iar miza este ca veniturile din publicitate sa creasca.