Google este pe punctul de a anuntat un serviciu pe baza de abonament pentru anumite canale ale platformei online de videoclipuri YouTube, scrie luni Financial Times, preluat de AFP.

Anuntul, care ar putea interveni in aceasta saptamana, ar urma sa vizeze aproximativ 50 de canale, cu abonamente plecand de la 1,99 USD pe luna, afirma cotidianul de afaceri, care citeaza surse apropiate proiectului.

Platforma, ale carei venituri provin in cea mai mare parte din publicitatea online, se va dota astfel cu un nou flux de finantare.

Fara a confirma acest scenariu, YouTube a precizat pentru FT ca "vizeaza crearea unei platforme cu abonament care ar putea sa aduca si mai mult continut de calitate (...) pentru placerea utilizatorilor si care va oferi creatorilor un nou canal de generare de venituri pentru continutul lor, pe langa modelele bazate pe locatie si publicitate".

YouTube, care a depasit un miliard de utilizatori pe luna, a propus deja in 2011 o serie de canale tematice gratuite, o modalitate de a pregati terenul pentru crearea canalelor pe baza de abonament.