Franta vrea sa taxeze smartphone-urile si tabletele pentru a finanta "proiecte culturale"
Guvernul a comandat un raport care a fost intocmit timp de noua luni sub conducerea lui Pierre Lescure, sef al Canal Plus, tema fiind cautarea unor solutii pentru ca statul sa beneficieze de revolutia pe care internetul a adus-o in randul industriilor creative.
Sunt 80 de propuneri, iar una prevede taxarea smartphone-urilor si tabletelor pentru ca banii obtinuti sa compenseze pierderi pe care industrii precum celel ale filmului, muzicii si fotografiei le sufera din cauza pirateriei online.
Aurélie Filippetti, ministrul francez al culturii, spune ca este nevoie de o astfel de taxa care va fi mica, insa care poate ajuta aceste industrii media care creeaza si intretin locuri de munca in Franta, industrii care reprezinta in total 3% din PIB.
Este posibil ca taxa sa primeasca unda verde in iulie si apoi sa fie inclusa in proiectul de buget din noiembrie. Taxa va scandaliza multa lume intr-o tara in care administratia Hollande a impus in ultimele luni tot mai multe taxe.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
cartea e buna, filmul nu, asta o poate spune orice profesoras dintr-un orasel prafuit de provincie. de ce ? pentru ca multi din semenii nostri timpul se opreste la un moment dat in loc. mintea se inchide si tot ce e nou devine dusmanul numarul unu, iar fiecare isi percepe doar propriile experiente ca autentice.
cand idiotul respectiv e chiar statul sau guvernul, ok, baga impozitul pe tableta si apoi cu banii colectati investeste in ce ? in carti, pictura, muzee, desene pe asfalt, body-painting ? cat in fiecare din toate nebuniile care se pot imagina ca arte ? hehe, vechea dilema a gandirii autoritarist-centralizate. am putere deci am banii, in ce ii investesc mai bine ? daca ar sti politicienii astia semidocti cum se face managementul, ar invata si managerii autentici de la ei. problema e ca nici cei mai competenti manageri nu stiu in ce trebuie sa investesti pana la proba contrarie. ei doar pot incerca una sau alta din variante, in final insa piata ar trebui sa decida, dar politicienii lupta din rasputeri sa distruga tocmai piata si libertatea de alegere a individului care le-ar putea da peste bot, evident in toata povestea asta ei invocand idealuri marete, pericole majore samd.
in cazul asta, oamenii nu mai pot alege. li se ia banul si guvernul va alege pentru ei ce cultura sa faca. rusine. daca intr-o tara precum franta se intampla asta, de ce ne mai miram ca la noi ni se iau banii si nu primim nimic in schimb ?