Transfer.ro, unul dintre cele mai utilizate site-uri de tip "curier digital" din Romania, anunta o noua versiune a site-ului, ce permite trimiterea de fisiere de pana la 4,7 GB, dupa ce s-au facut investitii de 80.000 euro, mai ales pentru hardware-ul necesar dublarii capacitatii de stocare. Site-ul permite acum trei transferuri gratuite pe luna, in afara de ele putand apoi fi alese, fie doua abonamente, fie trei oferte pre-pay. O alta schimbare importanta tine de faptul ca oricine vrea sa foloseasca transfer.ro trebuie sa-si faca un cont pe site.

Transfer.ro a fost infiintat in 2003 si, incepand cu 2007, s-a axat pe userii care transfera fisiere in scop profesional. Din 2010, transfer.ro a introdus in oferta serviciile Premium, primele sale servicii cu plata, oferind la acel moment posibilitatea de a transfera fisiere de pana la 2 GB.

Acum, transfer.ro modifica radical site-ul, dar si modul de a accesa serviciile. De acum oricine vrea sa transfere fisiere trebuie sa-si faca un cont pe site si poate face gratuit trei transferuri pe luna, indiferent de marimea fisierelor trimise, maximul fiind de 4,7 GB, fata de 4 GB pana in prezent.

In afara celor trei transferuri gratuite, exista doua optiuni, fie solutii pre-pay, fie doua tipuri de abonamente: unul de 15 euro/luna si altul de 40 euro/luna. La partea de pre-pay exista trei oferte: una de 3 euro, alta de 5 euro si alta de 10 euro, fiecare valabila 60 de zile. Cea de 3 euro permite cinci transferuri, cea de 10 euro, 50 de transferuri. Preturile sunt fara TVA.

Transfer.ro, a lansat oficial saptamana aceasta versiunea 4G* care permite tuturor utilizatorilor sai sa transfere fisiere de pana la 4.7 GB, investitia in dezvoltarea noului Transfer.ro s-a ridicat la aproximativ 80.000 de euro in ultimele sase luni.

Dezvoltarea noului Transfer.ro a presupus investitii in programare si design, achizitionarea de hardware (pentru dublarea capacitatii de stocare), diversificarea serviciilor de colocare, cresterea capacitatii de interconectare cu principalii provideri de internet din Romania si Europa.

"Pentru noi, e clar ca cei care folosesc transfer.ro au nevoie de el in scopuri profesionale. Am gandit noua versiune pentru oamenii care muncesc si care vor sa aiba garantia ca fisierul lor a ajuns repede si sigur acolo unde trebuie, fara sa plimbe stickuri sau sa isi bata capul cu ftp-uri. Pentru ei, am creat cea mai performanta solutie de curierat digital posibila astazi, din punct de vedere tehnic." spune Cristian Ditoiu, fondator Transfer.ro.

In ultimul an, Transfer.ro a expediat aproape 4 milioane GB de date catre aproximativ 22 de milioane de destinatari.