Toshiba a prezentat trei noi tablete care au ecran de 10,1 inchi si ruleaza Android 4.2, gama numindu-se Excite, cu versiunile Pro, Pure si Write. Ca design, cele trei sunt identice, insa specificatiile tehnice difera mult, iar preturile in SUA sunt intre 300 si 600 dolari, lansarea europeana fiind programata pentru trimestrul al treilea.

Toshiba Excite WriteFoto: Toshiba

Varianta Excite Pro are procesor Quad-core NVIDIA Tegra 4, 2 GB RAM, rezolutie de 2560 x 1600 pixeli, camera de 8 MP pe spate si 1,2 MP pe fata si memorie interna de 32 GB.

Varianta Excite Write are specificatii similare cu Pro, insa vine si cu un stilus Digitizer Pen si cu Toshiba TruNote - suita de aplicatii pentru recunoasterea scrisului de mana.

Digitizer Pen a fost conceput pentru a simula scrisul de mana cu un stilou traditional, in timp ce optiunile software le permit utilizatorilor sa faca schite si notite pe ecranul tabletei. Rezultatul este convertit in timp real in format digital, care poate fi editat in aplicatiile Office obisnuite.

Toshiba Excite Pro

Toshiba Excite Pro

Foto: Toshiba

Excite Pure, modelul cel mai accesibil ca pret din gama, are rezolutie mult mai mica: 1280 x 800 pixeli, procesor Quad-core NVIDIA Tegra 3, 1 GB RAM si versiuni cu 16 GB stocare, respectiv 32 GB. Tableta are camera de 3 MP pe spate si de 1,2 MP pe fata. Cele trei tablete au 10.5 mm grosime si cantaresc de la 632 grame. In combinatie cu husa optionala echipata cu tastatura Bluetooth integrata, fiecare tableta cantareste 1.1 kg. Toate variantele au ecran tactil capacitiv cu 10,1 inch cu aspect 16:10 si suport complet pentru operarea simultana cu toate cele zece degete.