Apple a prezentat luni seara cea mai noua versiune a sistemului de operare iOScare reprezinta cea mai radicala modificare din momentul lansarii primului iPhone, in 2007. In plus, Apple a prezentat si serviciul iTunes Radio care permite user-ilor sa asculte gratuit diverse playlist-uri personalizate.

IOS 7 se lanseaza la toamnaFoto: Apple

Apple a prezentat sistemul de operare iOS 7 gandit de designerul sef Jonny Ive. Apple spune ca este cea mai radicala modificare din istoria iOS care a debutat in 2007, pe primul iPhone. Se schimba mult paleta de culori, se schimba texturile, apar icon-uri translucide, stratificate, apar noi tipuri de simboluri, iar lansarea este programata pentru la toamna.

Compania spune ca sistemul este simplificat, insa presa de specialitate spune ca, desi era clar nevoie de o mare schimbare, fiindca iOS avea un design oarecum invechit, este posibil ca Apple sa fi mers un pic prea departe cu modificarile.

Aplicatia de comenzi vocale Siri primeste un upgrade pentru versiunile in engleza, franceza si germana, iar cand userul cere cautare pe internet pentru un anumit termen, se va folosi "by default" Microsoft Bing, nu Google.

Apple a anuntat si lansarea iTunes Radio, un serviciu de streaming online pentru muzica ce permite user-ilor sa asculte muzica prin asa-numite statii de radio personalizate in functie de istoricul fiecaruia pe iTunes. Servicul este gratuit, iar compania spune ca va permite user-ilor sa descopere noi melodii pe care apoi acestia pot alege sa le cumpere

Apple va lansa in toamna serviciul care concureaza cu aplicatia de radio prin internet Pandora, iar Apple a discutat in ultimele luni si a incheiat parteneriate cu casele de discuri. Cei care vor folosi serviciul gratuit vor trebuie sa accepte si publicitatea, insa cei care nu vor sa se "impiedice" de reclame trebuie sa plateasca un abonament.