Compania japoneza Olympus a lansat un nou aparat foto din seria PEN, un model mirrorless cu senzor de 16 MP, design retro inspirat de anii 60', insa si trasaturi moderne, cum ar fi WiFi-ul integrat. Aparatul este distribuit de compania MGT Educational, iar preturile pornesc de la circa 4.500 lei. Olympus domina piata aparatelor foto digitale in tara acum 10-15 ani, dar in prezent are undeva pe la o zecime din piata.

Olympus PEN E-P5Foto: Olympus

Olympus a prezentat in tara modelul PEN E-P5 care devine noul varf de gama al marcii. Interesant este ca acest aparat cu caracteristici tehnice moderne are un design retro gandit sa celebreze implinirea a jumatate de secol de la aparitia camerei PEN F, foarte importanta in istoria brand-ului. Compania spune ca modelul de acum are carcasa metalica si un aspect neted, fara suruburi vizibile.

La evenimentul de lansare, Tomas Viktora, manager pentru divizia DSLR si PEN la Olympus, a spus ca a fost ales designul retro fiindca, mai ales in Japonia, consumatorii se dau in vant pentru un astfel de look la aparatele de ultima generatie.

Olympus PEN E-P5

Olympus PEN E-P5

Foto: Olympus

Camera dispune de un senzor de imagine Live MOS TruePic VI de 16 megapixeli, iar viteza obturatorului este de 1/8000 sec. Greutatea este de 378 grame, iar camera are WiFi incorporat, facilitand incarcarea imaginilor pe internet prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete. Tot prin WiFi, cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete Apple sau Android, utilizatorul poate controla camera de la distanta, inclusiv functiia de focalizare automata si declansare.

Camera foto Olympus PEN E-P5 este disponibila in Romania, in reteaua partenerilor MGT Educational, la pretul de 4.499 lei (body) sau 4.999 lei (kit standard cu obiectiv M.Zuiko Digital 14-42 mm 1 :3.5-5.6). Modelul poate beneficia de o serie de kit-uri cu obiective interschimbabile si accesorii, precum vizorul electronic.

MGT Educational s-a infiintat in 1998 si are o cifra anuala de afaceri de aproximativ 5 milioane euro, din care o cincime vine din produsele Olympus. Compania mai distribuie brand-uri cunoscute precum Verbatim, Hitachi, BenQ sau Acer.

Aparate mai vechi ale Olympus

Aparate mai vechi ale Olympus

Foto: Hotnews

Olympus are peste 35.000 de angajati pe plan mondial si este cunoscuta mai ales pentru aparatele foto digitale, insa in ultimul timp si-a intensificat activitatile pe partea aparaturii medicale, mai ales in domeniul endoscopiei.

Olympus domina piata aparatelor foto digitale acum 10-15 ani, insa cota marcii a scazut mult in contextul in care numarul de jucatori a crescut, iar leaderii la volume - Canon si Nikon - au tras tare.

Compania a fost implicata intr-un imens scandal contabil fiindca si-a ascuns timp de doua decenii pierderi totale de 1,7 miliarde dolari.