Philips a lansat in Romania cinci noi serii de televizoare "smart", preturile fiind cuprinse intre circa 2.800 lei si 14.000 lei, in functie de caracteristicile tehnice si de diagonala, a anuntat distribuitorul local. Televizoarele sunt distribuite in Romania de compania TP Vision care estimeaza ca Philips a avut anul trecut o cota de 10% din piata TV-urilor LCD, asteptarile pentru anul in curs fiind atingerea unei cote de 15%.

Philips DesignLineFoto: Philips

Philips a lansat, prin TP Vision, seriile 5000, 6000, 7000, 8000 si DesignLine. Terminalele din seria de top, DesignLine au ecran Full HD 16:9 LCD cu rezolutie de 1.920x1.080 pixeli, fiind disponibile versiuni cu diagonale de 46 si 55 inch si procesor dual-core.

Ecranul televizorului Philips DesignLine este reprezentat de o suprafata de sticla, cu gradient de la negru la transparent, care mascheaza televizorul atunci cand acesta nu este in functiune. Televizorul beneficiaza de Ambilight - tehnologia brevetata de Philips ce mareste ecranul proiectand pe peretele din spate un halo de lumina corespunzator imaginii de pe ecran.

Televizoarele din aceasta serie pot fi folosite si la aplicatii smart precum Catch-up TV, acces magazine video online, browsing Internet, aplicatii online, aplicatia Philips MyRemote si inregistrare USB. Cea mai scumpa versiune costa circa 14.000 lei.

Cele mai accesibile TV-uri sunt din seria 5000, la care preturile pornesc de la aproximativ 2.800-2.900 lei pentru modelul de 32 de inch.

Reprezentantii TP Vision, compania care aduce in tara televizoarele Philips, spune ca marca a avut anul trecut circa 10% dintr-o piata in care s-au vandut circa 700.000 de TV-uri LCD, asteptarile pentru anul acesta fiind sa se ajunga la 15%. Totusi, reprezentantii companiei spun ca piata totala nu merge prea grozav pana acum, fiind in scadere.

TP Vision proiecteaza, produce si comercializeaza modelele de televizoare Philips in Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, America de Sud si cateva tari din regiunea Asia-Pacific.

Philips Seria 6000

Philips Seria 6000

Foto: Philips

Avand sediul central in Amsterdam, Olanda, TP Vision este reprezentatul exclusiv pentru televizoare Philips in tarile si regiunile mentionate mai sus. Compania este detinuta in proportie de 70% de TPV (cu sediul in Taiwan) si de 30% de Royal Philips Electronics (cu sediul central in Olanda). TP Vision are aproximativ 3.300 de angajati in intreaga lume. TP Vision este operationala in Romania din aprilie 2012 si este o reprezentanta a filialei din Cehia care este responsabila pentru vanzarile TPV in Europa Centrala si de Est.