​Google a anuntat castigatorii si finalistii a doua burse destinate studentilor extrem de buni la informatica, intre cele 84 de nume din toata lumea, fiind selectati si patru romani. O bursa este adresata studentelor la informatica, ideea fiind ca partea feminina sa fie mai prezenta intr-un domeniu dominat de barbati, iar al doilea tip de bursa incurajeaza si rasplateste studentii cu dizabilitati. Bursa este de 7.000 de euro.

Prima categorie e constituita de bursele create in memoria Anitei Borg si se se adreseaza studentelor la informatica de la facultati din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, doritoarele trebuind sa trimita idei de proiecte pentru a participa la competitie.

Pentru 2013, dintre cele aproape 40 de fete selectate pentru a primi bursa se numara si doua romance: Claudia Cardei de la Universitatea Politehnica din Bucuresti si Otilia Stretcu de la Universitatea Politehnica din Timisoara. In lista finalistelor, care nu primesc bursa, insa vor vizita unul din sediile europene ale Google, se numara o alta romanca, Laura Vasilescu de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Google a acordat pentru 2013 si burse pentru studentii cu dizabilitati, burse gandite sa ajute studentii pasionati de informatica sa depaseasca barierele care le stau in cale din cauza problemelor de sanatate. Aceste burse se adreseaza studentilor din Europa si Israel si la ele pot aplica studentii cu afectiuni mentale, neurologice, de auz sau de vedere. Intre cei zece bursieri selectati se afla si un roman, Valentin Dobre de la Politehnica Bucuresti.

Despre bursa Anita Borg Memorial si despre conditiile de aplicare puteti citi aici, iar despre bursa pentru studentii cu dizabilitati puteti afla informatii aici.