​Facebook a anuntat joi ca userii pot de acum sa puna pe aplicatia de foto-sharing Instagram, nu doar poze, ci si clipuri video cuprinse intre 3 si 15 secunde, miscare ce va creste rivalitatea cu platforma Vine a Twitter care permite postarea de filmulete de pana la sase secunde.

Facebook a anuntat ca atat userii de iPhone, cat si cei cu telefoane cu Android, pot "urca" pe Instagram filmulete cu durata intre 3 si 15 secunde, ideea fiind ca 15 secunde e o limita rezonabila pentru a pune un film care sa arate ceva, dar sa nu fie plictisitor de lung.

Utilizatorii pot aplica 13 tipuri de filtre la filmuletele pe care le posteaza, precum si o tehnologie de stabilizare a imaginii. Facebook a platit efectiv circa 700 de milioane de dolari pentru a cumpara Instagram in aprilie 2012, suma fiind atunci considerata uriasa de foarte multi.

"Practic noi facem imaginile sa se miste, ce am facut pentru imagini, facem acum si pentru video, il facem frumos, social, simplu si usor de share-uit", spune Kevin Systrom, CEO al Instagram, aplicatie cu 130 de milioane de utilizatori.