Samsung a lansat joi la Londra o tableta convertibila numita Ativ Q care dispune de ecran de 13,3 inch, cantareste 1,3 kg si este speciala fiindca poate rula atat sistemul de operare Windows 8 al Microsoft, cat si Android 4.2 de la Google. Acum doua saptamani Asus a prezentat un dispozitiv hibrid laptop-tableta capabil sa ruleze cele doua sisteme de oeprare.

Samsung ATIV QFoto: Samsung

Ativ Q are, spun cei de la Samsung, "cea mai mare rezolutie din lume", 3200x1800 pixeli la un ecran de 13,3 inch.

Dispozitivul are un suport inovator care permite transfomarea tabletei in patru moduri diferite. Pentru o utilizare usoara, utilizatorii pot plia ecranul peste tastatura. Ecranul conectat vertical la tastatura transforma device-ul intr-un laptop. In plus, ecranul poate fi reglat in unghiul cel mai potrivit, pentru vizionarea foarte clara a imaginilor.

Un detaliu interesant tine de faptul ca tableta hibrida poate rula atat Windows 8, cat si Android 4.2, astfel ca pot fi instalate aplicatii de pe Google Play si pot fi accesate din shortcut-uri de pe ecranul de pornire din Windows.

In plus, utilizatorii vor putea transfera fisiere si documente de pe Windows 8 pe Android, Terminalul are cam 1,3 kg greutate, fiind greu de manevrat cu o singura mana. Grosimea este de 1,4 cm, iar procesorul este Intel Core i5 din noua generatie Haswell.

Dispoziviul are 4 GB de RAM, memorie SSD de 128 GB si autonomia promisa a bateriei este de noua ore.