Google sarbatoreste, printr-un doodle special, implinirea a 161 de ani de la nasterea lui Antonio Gaudi, unul dintre cei mai mari arhitecti din istorie. Logo-ul Google infatiseaza imagini din cateva dintre cele mai cunoscute opere ale sale din Barcelona, precum Sagrada Familia sau Casa Mila. Gaudi s-a nascut in 1852 in orasul Reus si a murit in 1926, lovit de un tramvai. Cea mai cunoscuta opera a sa, imensa catedrala Sagrada Familia, va fi terminata probabil in 2026.

Google doodle cu GaudiFoto: Google

Doodle-u Google infatiseaza parcul Guell, interiorul unduitor al Casei Milla, designul Casei Battlo, unul dintre hornurile verzi din Parc Guell si soldati romani de pe Sagrada.

Gaudi s-a nascut pe 25 iunie 1852 la Reus, dar si-a realizat studiile si operele la Barcelona. A fost sustinut de Eusebi Guell, un industrias bogat, pentru care a creat in 1889 Palatul Guell, una dintre cladirile emblematice pentru stilul sau.

Din 1883 si-a dedicat o mare parte din viata constructiei catedralei Sagrada Familia, opera finantata din fonduri publice. El a continuat sa lucreze la acest proiect pana pe 10 iunie 1926 cand a murit, fiind lovit de un tramvai.